28 mei 2015

Ervaringen

Van een geïrriteerde vader naar een onstpannen vader

Leestijd 1 minuut

Gedachte

Laatst ging ik met een bezem aan de slag om het terras schoon te vegen. Mijn zoon was bij me en wilde mij helpen. Het was een dag waarop ik weinig kon hebben en in eerste instantie irriteerde ik me aan hem. De gedachte “jij maakt het voor mij lastig om te kunnen werken” kwam regelmatig langs.

Vast zitten

Ik ken mezelf als ik in deze gedachte ga geloven. Dan is alles en iedereen teveel en wil ik vooral met rust gelaten worden. Kinderen weten net als ouders en partners om je precies op die plek te raken waar het lastig wordt. En mijn zoon bleef me voor mijn voeten lopen terwijl ik met de bezem bezig was.

Samen

Inmiddels weet ik dat het geen zin heeft om boos op hem te worden. Ik besloot om wat anders te doen: hem mee laten helpen. Ik kon zien dat hij dit heel graag wilde doen en ook samen met mij. En ik wilde in eerste instantie met rust gelaten worden. Achteraf kon ik ook zien dat onder de irritatie een dieper verlangen zit naar momenten van ontspanning voor mezelf.

Ontspannen

Uiteindelijk is het een gezellige klus geworden. Ik die met de grote bezem de takjes, blaadjes en dennennaalden bij elkaar veegt en hij die met zijn speelgoedbulldozer de bij elkaar geveegde hoopjes in de kruiwagen doet. Ik voelde me ontspannen en mijn hart weer openen naar hem.

 

Vond je dit waardevol om te lezen? Misschien zijn de volgende blog-artikelen ook interessant voor je:

Bij het huilen van je kind blijven

Waarom ik mijn zoon zijn levendigheid probeer in te dammen

 

Over de schrijver


Patrick Timmermans

Hoi, ik ben Patrick. Ik ben een vader, coach, trainer, schrijver en oprichter van Vader Visie. Je kan hier meer over mij lezen en hier over de coaching & trainingen die ik geef.

 


 

Ontmoet andere vaders bij het Vadercafé voor eerlijke gesprekken over het vaderschap. Elke maand in Amsterdam.

 


 

Maandelijks geïnspireerd worden in het vaderschap? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Vader Visie.