1 september 2020

Vadercafé Begeleiders

Hans Mik

Hans Mik is de begeleider van het Vadercafé Deventer. Hieronder stelt hij zich kort voor.Hoe ziet jouw vaderschap er conreet uit?

Ik ben getrouwd en heb 2 zoons (2016 en 2018) en een dochter op komst (2020).

Wat betekent het Vadercafé voor jou als vader?

Het Vadercafé is een plek om samen te komen met andere vaders om te praten over dat we me in het vaderschap bezig houdt. Ik vind het mooi om verhalen te kunnen delen, erkenning te krijgen en het gevoel te krijgen dat ik niet de enige ben die tegen bepaalde dingen aan loopt. Daarnaast leer ik ook van andere vaders, doordat ze dingen delen waar ik nog niet aan gedacht heb.

Wat drijft jou om het Vadercafé te begeleiden?

Ik vind het Vadercafé een fantastisch initiatief dat ervoor zorgt dat er meer aandacht komt voor het vaderschap. Het is een leuke, gemoedelijke en laagdrempelige setting voor mannen om samen te komen. Ik geloof dat gesprekken voeren over het vaderschap er ook voor zorgt dat je een betere vader kan worden.

Wat doe je nog meer naast het Vadercafé?

Ik ben coach. Ik hou me bezig met de professionele en persoonlijke ontwikkeling van mensen, vooral mannen, die zich verder willen ontwikkelen. Of je nou nog aan het studeren bent, of de CEO bent van een organisatie: ik geloof dat er altijd gebieden zijn waarin je iets nieuws kan leren. En als je iets wilt veranderen in je doen en laten, dan kan je dat niet in je eentje voor elkaar boksen. Daar heb je getuigen bij nodig. Je doen en laten is namelijk zo vanzelfsprekend dat het lastig is om zelf te zien hoe het ook anders kan. Daarom sluit het Vadercafé ook zo goed aan.

Waar kunnen mensen meer over je vinden?

www.hansmik.nl

ikwilverder.nl (IKOS Deventer)

Terug naar het overzicht van het Vadercafé >

Tags: