1 september 2020

Vadercafé Begeleiders

Frank Roelen

Frank Roelen is de begeleider van het Vadercafé Breda. Hieronder stelt hij zich kort voor.Hoe ziet jouw vaderschap er concreet uit?

Mijn vaderschap is een pad waar ik aan heb moeten wennen. Het begin was overweldigend en heftig. Het zetten mijn leven behoorlijk op z’n kop terwijl ik probeerde vast te houden aan het oude. Gaandeweg ontstond er meer ruimte, verbinding en vooral liefde. Ik zou het nu niet meer willen missen. Ik stel mezelf regelmatig de vraag: wie ziet mijn kind als hij mij ziet? Een vraag waarop ik reflecteer, een confronterende spiegel is dat.

Wat betekent het Vadercafé voor jou als vader?

Gedurende ons leven hebben we als mens de mogelijkheid om uiteenlopende opleidingen, studies en cursussen te volgen. Maar wat het betekend om vader te worden of te zijn, dat moet je maar alleen uitzoeken. Hoe tof is het dan dat er een plek is als het Vadercafé waar je terecht kan met je struggles en uitdagingen van het vaderschap? Het Vadercafé is voor mij een warme bedding waar we elkaar als vaders onvoorwaardelijk supporten.

Wat drijft jou om het Vadercafé te begeleiden?

Als man zijn we vaak gewend om het maar alleen uit te zoeken. Enerzijds zit dat een beetje in onze aard, anderzijds nodigt onze maatschappij mannen niet uit om open en kwetsbaar te zijn. Dus dokteren we het allemaal maar alleen uit in ons hoofd. Ik denk dat de wereld mooier wordt van vaders die elkaar wel opzoeken en van elkaar leren. Onze dochters en zonen zullen ons daarvoor dankbaar zijn.

Wat doe je nog meer naast het Vadercafé?

Naast begeleider van het Vadercafé Breda ben ik onder de naam F&V Mediation werkzaam als mediator. Zo begeleid ik gezinnen bij alle aspecten rondom scheiden, zowel de relationele/emotionele als ook de praktische/zakelijke kant van een scheiding. Door die twee te combineren krijg je het beste resultaat. Ook ben ik werkzaam als arbeids- en organisatiemediator en als vertrouwenspersoon. Ik ben ervan overtuigd dat verbindende communicatie bijdraagt aan een wereld die voor iedereen werkt. Dat is mijn motivatie om mensen en bedrijven te begeleiden bij geschillen waar ze zelf niet uitkomen.

Waar kunnen mensen meer over je vinden?

Ik ben te vinden op:

LinkedIn

www.fenv-mediation.nl (mediation particulieren)

www.buro-pontifex.nl (mediation bedrijven/organisaties)

Terug naar het overzicht van het Vadercafé >

Tags: