26 oktober 2016

Inspiratie

Pleidooi voor uitbreiding vaderschapsverlof

Nederland is één van de landen waar vaders het kortste vaderschapsverlof hebben. Veel instanties pleiten voor de uitbreiding daarvan om daarmee vaders de mogelijkheid te geven meer tijd door te brengen met hun pasgeboren kind. Uiteindelijk profiteren zij, het kind, de moeder, de werkgevers en de maatschappij hiervan.

De organisatie Rutgers heeft een pleidooi voor de uitbreiding van het vaderschapsverlof opgesteld. Hiermee willen ze bijdragen aan het daadwerkelijk mogelijk maken van die uitbreiding. Om dit kracht bij te zetten willen ze de stem van vaders horen. Omdat ik de uitbreiding van het vaderschapsverlof steun deel ik hier hun oproep:

 

Vaders, laat je horen!
Hoe zie jij de verdeling van arbeid en zorg?

Ben jij een vader van jonge kinderen? Dan hebben andere vaders jou nodig. Om mannen een stem te geven in het publieke debat over de verdeling van arbeid en zorg binnen het gezin, horen wij graag jouw mening en ervaringen. Meld je daarom aan voor de bijeenkomst Vaders voor Vaders!

In gesprek over vaderschap

In de bijeenkomst ga jij met andere vaders met diverse achtergronden in gesprek over hoe het is om vader te zijn in Nederland. Hoe zie jij je rol als vader en hoe geef je daaraan vorm? Welke knelpunten kom je tegen en hoe ga je daarmee om?

In totaal zijn er drie groepen vaders die elk één keer samenkomen. Deze drie bijeenkomsten resulteren in verhalen en een onderzoeksverslag die gebruikt kunnen worden om beleid te beïnvloeden, uiteraard met bescherming van jouw privacy. Met jouw inbreng kan jij bijdragen aan een mooiere toekomst voor vaders en gezinnen in Nederland.

Aanmelden

Voor dit project zoeken we vaders van jonge kinderen (0-3 jaar) uit verschillende sectoren.
De Vaders voor vaders bijeenkomsten worden in drie steden georganiseerd:

Maandag 7 november 18:00 – 20:00 in Utrecht

Vrijdag 11 november van 15:00 – 17:00 in Deventer

Vrijdag 18 november van 15:00 – 17:00 in Rotterdam

Wil jij je aanmelden of heb je vragen? Neem dan contact op met FNV via SecretariaatBAG@fnv.nl onder vermelding van naam en naar welke bijeenkomst je zou willen komen.

Achtergrond

Het project Vaders voor Vaders is onderdeel van het Platform Vaderschap dat pleit voor meer betrokken vaders en uitbreiding van het vaderschapsverlof. Meer informatie hierover vind je op www.rutgers.nl/vaderschapsverlof.

 

Over mijPatrick Timmermans

Hoi, ik ben Patrick. Ik ben een vader, coach, trainer, schrijver en oprichter van Vader Visie. Je kan hier meer over mij lezen en hier over de coaching en hier over de trainingen die ik geef.

 


 

Wil je andere vaders ontmoeten in het vaderschap rondom elk mogelijk thema? Dat kan maandelijks in het Vadercafé in Amsterdam en Amersfoort. Kijk voor meer informatie op www.vadercafe.nl.

 


 

Wil jij op de hoogte blijven van het aanbod van Vader Visie? Je krijgt dan maandelijks de Mail van een Vader met naast een reflectie op mijn vaderschap ook de agenda.

Tags: