17 december 2015

Artikelen

Lieve papa, ik word straks voor vanalles uitgemaakt


Beschermen

Als vader wil je jouw kinderen overal voor beschermen. En al helemaal als het gaat om je dochter(s). Veel van die bescherming is gericht op de buitenwereld die gevaarlijk is of kwaadaardig. De kans bestaat dat jij zelf onderdeel bent van dat waartegen je jouw kind(eren) wilt beschermen. Heel onbewust en subtiel. Hoe dat zit wordt heel raak uitgelegd in bovenstaand filmpje.

Bewustzijn

De organisatie CARE International is de campagne #DearDaddy gestart om fysiek en seksueel geweld richting vrouwen onder de aandacht te brengen. En specifiek om vaders bewust te maken van hun mogelijke aandeel daarin. Het meisje in deze video vraagt haar vader om één gunst: “Ik weet dat je er alles aan zal doen om mij te beschermen tegen leeuwen, tijgers en geweren, maar lieve papa, ik word geboren als meisje. Doe alsjeblieft alles wat je kunt om te voorkomen dat dat het grootste gevaar in mijn leven is.”

Massaal

Deze campagne is net gestart en wordt al massaal gedeeld. CARE International hoopt hiermee vaders en andere mannen wakker te schudden omdat de gevolgen van het respectloos omgaan met meisjes en vrouwen volgens de organisatie erg worden onderschat. Goede zaak lijkt me. En wat ik er zelf nog naast wil leggen is dat de rol van moeders en vrouwelijke leeftijdsgenoten erbij genomen moet worden. Waar jongens stoer doen, gaan meiden met elkaar een venijnige concurrentie aan. Belangrijk dat zowel vaders als moeders zich bewust worden van hun aandeel hierin.

 

Over de schrijver


Patrick Timmermans

Patrick Timmermans

Hoi, ik ben Patrick. Ik ben vader, coach, trainer, schrijver en oprichter van Vader Visie. Je kan hier meer over mij lezen en hier over de coaching & trainingen die ik geef.


 

Ontmoet andere vaders in het Vadercafé voor eerlijke gespreken over het vaderschap. Regelmatig in Amsterdam en Culemborg. Meer informatie vind je hier.

 


 

Laat je inspireren door Vader Visie en blijf op de hoogte van de evenementen. Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.