6 juni 2016

Ervaringen

Kleine vakantie

Leestijd 1 minuut

Aandacht
Ken je dat? Dat je thuis bent met je kind(eren) en met je aandacht op je werk, achter een beeldscherm of bij je kopzorgen? Ik ben mezelf hierin tegengekomen de afgelopen tijd op momenten dat ik alleen met mijn zoon en/of dochter thuis was.

Moetje
Eén van die momenten was op de vaste ochtend van mijn dochter en mij. Ze is nu een half jaar oud en vraagt op haar manier om aandacht. Het zorgen voor een schone luier, gevulde buik en een dutje waren prima voor me en moeten gebeuren. Die andere momenten ervoer ik als een ‘moetje’ waar ik geen zin in had. Ik was immers met mijn hoofd bij mijn werk of bleef liever geplakt aan een beeldscherm.

Nieuwsgierig
Op een van die dagen zag ik helder wat ik aan het doen was en besloot met mijn aandacht weer bij haar te zijn. Het weer was mooi en ik ging met haar in de draagzak een wandeling door het bos maken. Tijdens die wandeling maakte ik eerst contact met mijzelf. Ik liep langzamer, voelde mijn voeten op de grond en haalde dieper adem. Van daaruit keek ik met een nieuwsgierige blik om mij heen en naar mijn dochter. En verrek, ik genoot en was niet actief bezig met andere zaken.

Genieten
Sinds deze wandelingen met mijn dochter geniet ik meer van onze momenten samen. Hoe klein ze ook lijken. Voor haar is het omrollen en ontdekken wat ze dan nog meer kan groots. Voor mijn zoon is het halen van een hoger level in een game groots. Door zo met mijn aandacht bij mijn kinderen te zijn zie ik ze weer, is er contact en ben ik een meer ontspannen vader. Zoiets als een wandeling door het bos is ook als een kleine vakantie voor mij waardoor ik niet naar een ‘echte’ vakantie ga verlangen om uit de (zelfgemaakte) drukte in mijn leven te stappen.

 

Over de schrijverPatrick Timmermans

Hoi, ik ben Patrick. Ik ben een vader, coach, trainer, en oprichter van Vader Visie en het Vadercafé. Je kan hier meer over mij lezen en hier over mijn coaching voor vaders.

 

Wil je op de hoogte blijven van Vader Visie? En maandelijks inspiratie in je mail ontvangen? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.