17 december 2014

Ik als vader

Mijn naam is Patrick Timmermans. Vader van een zoon (2010) en een dochter (2015). Mijn zoon is geboren in de wat ongebruikelijke situatie dat zijn moeder en ik uit elkaar gingen vlak nadat hij was verwekt. We waren een half jaar samen. Nadat we dit ontdekten, hebben we besloten om als co-ouders verder te gaan. Telkens kijkend naar wat voor onze zoon het beste is.

Mijn dochter is geboren in een relatie die na negen jaar is beëindigd. De vorm van de relatie veranderde van geliefden naar liefdevolle ouders. Onze dochter was toen vijf. De intentie van ons als ouders is om op een respectvolle met elkaar om te gaan, en daarin, net als bij mijn zoon, te kijken naar wat voor haar het beste is.

Mijn missie

Vader zijn is één van de mooiste dingen in het leven van een man en kan je veel plezier en rijkdom geven. Tegelijkertijd zie ik om mij heen vaders worstelen in hun vaderschap. Dat raakt me omdat ik het herken. En ook omdat ik uit mijn ervaringen en die van anderen weet dat het anders kan. Bij veel van die vaders is er het verlangen en de wil naar een ontspannen, vreugdevol, liefdevol en vervullend vaderschap. Voor die vaders die zo graag willen en zichzelf hierin tegenkomen ben ik met Vader Visie gestart. Dat vaderschap (voor ieder) zijn eigen uitdagingen heeft maakt het ook zo fascinerend! En geeft iedere vader een enorme kans voor persoonlijke groei. Ook dat herken ik zelf. En dat maakt mijn passie met Vader Visie nog groter.

Als individueel- en groepsbegeleider ondersteun ik vaders om vanuit stevigheid in het vaderschap te staan. Om vaders op te roepen hun verantwoordelijkheid, talent en hun taak zo goed mogelijk in te vullen als ze kunnen. Zodat kinderen opgroeien met de rijkdom van een vader. Een vader in zijn stevigheid heeft een groot effect op zijn omgeving. Ik zie hun (ex-)partners ontspannen en de eventuele strijd stoppen. Ik zie hun kinderen opbloeien in de liefdevolle en ondersteunende bedding die dan ontstaat. In mijn toekomstvisie leven we in een wereld waarin vaders in volle aanwezigheid in hun vaderschap staan en daarmee bijdragen aan het geluk van onze kinderen.

Mijn achtergrond

Ik ben als coach opgeleid aan de Omega Levensschool. Daar heb ik eerst verschillende leiderschapstrajecten gevolgd waarin ik geleerd heb om vanuit persoonlijk leiderschap in het leven te staan, in plaats van een leven vanuit slachtofferschap en gedreven door oude pijnen. Na die trajecten heb ik de driejarige coachopleiding gedaan en ben ik afgestudeerd als (levens)coach met een uiteenlopend ‘arsenaal’ aan methodieken.

In de sessies, workshops en trainingen werk ik integraal. Dat wil zeggen dat ik het hele ‘mens-zijn’ meeneem, met daarbij aandacht voor hoe jij als mens functioneert op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Dit in relatie tot jezelf en anderen.

Mijn uitgangspunt is dat we altijd in ontwikkeling zijn. Ik werk visiegericht, wat betekent dat jouw verlangen de richting is waar je naartoe wilt, en wie je vanuit je verleden geworden bent is het startpunt.

Het ‘werken’ aan jouw vaderschap beperkt zich niet tot alleen jouw vaderschap. Je zal zien dat je als mens op al je levensgebieden hetzelfde bent. Het vaderschap is wel een krachtige motivatie om ‘aan jezelf te werken’, omdat het om je kind(eren) gaat. En die wil je natuurlijk het beste van jezelf geven.

Meer weten over Vader Visie? Kijk hier voor Vader Visie in verschillende media.

Tags: