19 maart 2018

Vijf vragen aan gescheiden vaders

Vijf vragen aan gescheiden vaders – Sander

Leestijd 1 minuut

 

Hoe ziet het vaderschap na een scheiding er uit? In de serie “Vijf vragen aan gescheiden vaders” beantwoord vader Sander deze keer de vijf vragen.

 

Hoe ziet jouw vaderschap er nu concreet uit?

Ook al is mijn zoon maar de helft van de tijd bij mij, ik voel me de hele week vader. Zoek dingen uit voor hem en regel dingen waar nodig. Ik voel dat mijn band met die kleine steeds sterker wordt, en we kunnen ook betere en diepere gesprekken aangaan. Ik ben nog steeds zo dankbaar dat ik hem in het begin van zijn leven mag begeleiden, ondanks dat ik het opvoeden soms ook moeilijk vindt.

Kan je wat meer vertellen over hoe het contact met de moeder van jouw kind(eren) is?

Dat wisselt. We kunnen open naar elkaar luisteren, maar het gebeurt ook nog dat we dingen persoonlijk opvatten en niet het grotere geheel kunnen zien. Meaning, wat het beste is voor het kind. Voor onze zoon.

Wat is nu jouw grootste frustratie in het gescheiden ouderschap?

Mijn voormalig partner geeft zelf aan dat plannen niet haar sterkste kant is. Dat geeft nog wel eens wrijving wanneer afspraken niet nagekomen worden. Zeker wanneer zij middels oude patronen defensief reageert. Daar kan ik niet met haar over praten en dat frustreert mij. Vrienden zeggen mij nog steeds dat ik dat los moet laten maar dat heb ik gedaan. Lang geleden al. Alleen is samenwerken in een co-ouderschap met iemand die niet wil of kan overleggen erg frustrerend

Wat is jouw grootste verlangen in het gescheiden vaderschap?

Dat mijn voormalig partner en ik weer als vrienden met elkaar om kunnen gaan. Dat ons kind daar van kan leren, en dat liefde alles kan overwinnen.

Wat heb jij er zelf aan gedaan, doe je nu, of wil je doen om dat verlangen te realiseren?

Wat ik nu doe in tegenstelling tot voor ons scheiden is haar vragen stellen ipv oordelen hebben. Beter bij mijzelf nagaan wat de onrust veroorzaakt.

 

Kijk hier voor antwoorden van andere gescheiden vaders op deze vijf vragen

 

Wil jij de beste relatie met de moeder van jouw kind(eren) en ben je bereid daarin te investeren? Lees hier meer over het coachtraject Relaxed met je Ex.

 

Op de hoogte blijven van Vader Visie? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.