19 september 2018

Vijf vragen aan gescheiden vaders

Vijf vragen aan gescheiden vaders – Rob

Leestijd 1 minuut

 

Hoe ziet het vaderschap na een scheiding er uit? In de serie “Vijf vragen aan gescheiden vaders” beantwoord vaderĀ RobĀ deze keer de vijf vragen.

 

Hoe ziet jouw vaderschap er nu concreet uit?

Hoe ziet het er concreet uit? Qua tijd 3 avonden en een dag, breng ze 2 ochtenden naar school. Er is momenteel niet echt samentijd met de moeder of het zijn dingen als verjaardagen, dingen van school die we wel samen doen.

Kan je wat meer vertellen over hoe het contact met de moeder van jouw kind(eren) is?

Het contact is er, we willen allebei er samen voor de kinderen zijn. Daar ben ik erg dankbaar voor. We overleggen momenteel met name bellend omdat dat emotioneel makkelijker is voor haar. Er is wel spanning soms maar dat is met name onhandigheid en vaak combi met verdriet dat het is zoals het is en dat we het heel graag anders hadden gewild.

Wat is nu jouw grootste frustratie in het gescheiden ouderschap?

Dat het gezamenlijke er nog niet is zoals ik dat graag zou hebben (bijv. samen eten, en soms dingen samendoen, vaste avond in de week of zo). Het gaat niet snel genoeg, ik ben al zover, en mijn ex niet.

Wat is jouw grootste verlangen in het gescheiden vaderschap?

Om elkaar te blijven ontmoeten vanuit de nieuwe situatie en een passend gezinsleven ontstaat zodat de kinderen mogen ervaren dat er eenheid is.

Wat heb jij er zelf aan gedaan, doe je nu, of wil je doen om dat verlangen te realiseren?

We hebben wat hulp gehad om elkaar te ontmoeten. Nu praten we in een vast ritme met elkaar om ons ouderschapscontract/visie te maken. Dat is fijn en ik heb hier vertrouwen in dat we hier vorm aan kunnen gaan geven.

 

Kijk hier voor antwoorden van andere gescheiden vaders op deze vijf vragen

 

Wil jij de beste relatie met de moeder van jouw kind(eren) en ben je bereid daarin te investeren? Lees hier meer over het coachtraject Relaxed met je Ex.

 

Op de hoogte blijven van Vader Visie? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Tags: