12 september 2018

Vijf vragen aan gescheiden vaders

Vijf vragen aan gescheiden vaders – Leroy

Leestijd 1 minuut

 

Hoe ziet het vaderschap na een scheiding er uit? In de serie “Vijf vragen aan gescheiden vaders” beantwoord vader Leroy deze keer de vijf vragen.

 

Hoe ziet jouw vaderschap er nu concreet uit?

Mijn zoontje zie ik nu elke donderdag en om het weekend. Als hij bij mij is probeer ik me ook zoveel mogelijk af te sluiten van de buitenwereld om me volledig te kunnen focussen in het hier en nu. Door de weinige tijd die we samen hebben ben ik er wel bewuster van geworden dat er zoveel afleiding is, en dat ik het belangrijk vind om er bewust van te genieten.

Kan je wat meer vertellen over hoe het contact met de moeder van jouw kind(eren) is?

Helaas probeert de moeder van mijn zoontje nog de controle te houden over mijn leven. Het is lastig om hier mee om te gaan, maar voor hem laat je een hoop langs je afglijden. Ze zal altijd zijn moeder blijven en een belangrijke rol vervullen in zijn leven, maar wat wil ik graag verlost worden van enig contact met haar.

Wat is nu jouw grootste frustratie in het gescheiden ouderschap?

Dat een man zo weinig te vertellen heeft en hierdoor de kinderen een o zo nodige vaderfiguur te weinig in hun leven hebben.  Als man zijnde trek je altijd aan het kortste eind en moet maar mee dansen op de nukkige golven van de ex-partner, wil je het nog enigszins tot een goede verstandhouding laten komen.

Wat is jouw grootste verlangen in het gescheiden vaderschap?

Om mijn zoon te laten opgroeien in de essentie die hij is.

Wat heb jij er zelf aan gedaan, doe je nu, of wil je doen om dat verlangen te realiseren?

Zo dicht mogelijk bij mijn kern te komen en hem hierdoor te kunnen laten opgroeien tot degene wie hij is.

 

Kijk hier voor antwoorden van andere gescheiden vaders op deze vijf vragen

 

Wil jij de beste relatie met de moeder van jouw kind(eren) en ben je bereid daarin te investeren? Lees hier meer over het coachtraject Relaxed met je Ex.

 

Op de hoogte blijven van Vader Visie? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Tags: