5 september 2018

Vijf vragen aan gescheiden vaders

Vijf vragen aan gescheiden vaders – E.

Leestijd 1 minuut

 

Hoe ziet het vaderschap na een scheiding er uit? In de serie “Vijf vragen aan gescheiden vaders” beantwoord vader E. van O. deze keer de vijf vragen.

 

Hoe ziet jouw vaderschap er nu concreet uit?

Inmiddels ben ik een vader van 26 jaar (1 dochter). ‘Vader zijn’ van een volwassen vrouw blijft vader maar is toch anders. Concreet gaat het nu over helpen om een kamer te regelen in verband met een buitenlandse stage.

Kan je wat meer vertellen over hoe het contact met de moeder van jouw kind(eren) is?

Het contact is uitstekend. Hard aan gewerkt.

Wat is nu jouw grootste frustratie in het gescheiden ouderschap?

Nu niet zo veel meer. Ik heb een goede relatie met m’n dochter, we lijken enigszins op elkaar en kunnen het goed samen vinden. Voorheen vond ik het zondagavondmoment, als je, je kind weer naar haar moeder brengt echt killing.

Wat is jouw grootste verlangen in het gescheiden vaderschap?

Voorop staat het geluk van mijn dochter. Het gaat niet perse over mij. En omdat wij (vader en moeder) altijd het gesprek zijn blijven voeren hebben we een hoop live-events samen kunnen oplossen en ‘gedoe’ kunnen voorkomen.

Wat heb jij er zelf aan gedaan, doe je nu, of wil je doen om dat verlangen te realiseren?

Ik heb mezelf, toen we gingen scheiden 3 dingen als doel gesteld en daar mijn gedrag op afgestemd. Ik wilde/hoopte dat als mijn dochter 16 jaar zou zijn dat ze 3 dingen zou zeggen:

  • Pa, je bent een gekke vent
  • Ik heb het gevoel dat je echt van mij houdt en
  • Ik ben blij dat ik altijd bij je terecht kan!

Hier heb ik mijn gedrag op afgestemd. Dit betekent o.a. afspraken (altijd) nakomen, het gesprek blijven voeren (ook als ik voetbal wilde kijken) en me verdiepen in zaken  die zij leuk vindt of vond. Zo was ze een keer gek van een Duitse Rockband. Nou dat was in onze familie, om allerlei redenen, not done. Toch heb ik me in die band verdiept, in hun songteksten, waar ze vandaag kwamen, hoe hun namen waren, e.d. En op een dag was mijn kind een prijsvraag aan het invullen over deze band en toen wist ik ‘zomaar’ een van de antwoorden. Kijk, dat werkt. Nu gaan we samen naar musea, lunchen we geregeld en gaan we duiken op Curaçao. Weliswaar met aanhang maar vooruit dat hoort erbij.

 

Kijk hier voor antwoorden van andere gescheiden vaders op deze vijf vragen

 

Wil jij de beste relatie met de moeder van jouw kind(eren) en ben je bereid daarin te investeren? Lees hier meer over het coachtraject Relaxed met je Ex.

 

Op de hoogte blijven van Vader Visie? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Tags: