17 december 2014

Ik als vader

Mijn naam is Patrick Timmermans. Sinds 2010 ben ik vader van een prachtige zoon en sinds december 2015 van een even prachtige dochter.

Het vaderschap is als de volheid van het leven waarbij ik kies om er bewust in te staan. Al vanaf het moment dat ik wist dat ik vader ging worden was me helder dat het vaderschap, het ouderschap, een pad van persoonlijke ontwikkeling is. Het vader zijn geeft mij enorm veel vreugde en mijn hart stroomt regelmatig over van liefde. Daarnaast zijn er ook tal van uitdagingen die ik graag aan ga. En soms ook niet.

Mijn vaderschap ziet er concreet zo uit: in 2009 eindigde mijn toenmalige relatie. Vlak voordat we besloten om de relatie als geliefden te stoppen werd zij zwanger. We besloten samen om vol voor het ouderschap te gaan. Door steeds weer terug te komen bij wat onze zoon nodig heeft konden we het gedoe wat we in de liefdesrelatie hadden makkelijker opzij zetten. Door het ouderschap aan te gaan hebben zijn moeder en ik een liefdevolle band op kunnen bouwen waar mijn zoon van profiteert.

In 2015 werd het verlangen van mij en mijn huidige partner om samen een gezin te stichten werkelijkheid. Na drie jaar samen met ook de nodige uitdagingen van het stiefouderschap werd duidelijk dat we samen een kindje groot willen brengen. Zowel mijn zoon als zijn moeder werden blij bij het idee dat hij een grote broer zou worden. Nu is het zover en geniet ik vol van mijn beide kinderen en het gezinsleven. De uitdagingen die daarbij horen neem ik met alle liefde aan om in mijn vaderschap, mijn mens-zijn, te groeien.

 

Voor meer informatie over mijn visie, mijn werk als coach en ervaringen kan je in het submenu hieronder terecht.

 

Tags: